Redno letno izobraževanje za stranke s področja vzgoje in izobraževanja 25., 26., 27. avgust 2020

Zaradi nepredvidljive situacije, s katero se soočamo letos, smo kot Pooblaščena oseba za varstvo podatkov za svoje stranke s področja vzgoje in izobraževanja, v mesecu avgustu pripravili možnost izvedbe obveznega rednega letnega izobraževanja preko spletnega seminarja. Na izobraževanju smo predstavili konkretne primere iz vzgoje in izobraževanja, s katerimi se redno srečujemo pri našem delu na področju varstva osebnih podatkov: kako se obvarovati pred izsiljevalskimi virusi, uporabljati družabna omrežja, pravilno pošiljati e-pošto, izvajati videokonference ipd. Predstavili smo tudi aktualne primere in priporočila informacijskega pooblaščenca s področja vzgoje in izobraževanja iz zadnjega obdobja.

Izobraževanja se je v treh terminih udeležilo okoli 2000 udeležencev. Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje.

 

SAFE.SI VARNO DELO Z INTERNETOM ZA UČITELJE

Na Safe.si so za učitelje pripravili webinar o varnem poučevanju na daljavo, predavatelja sta izpostavila nekatere vidike in vplive uporabe novih tehnologij za potrebe pouka na učence in učitelje in varnostna tveganja in pravne izzive, ki jih poučevanje na daljavo in na katere moramo biti tudi sicer pozorni pri delu v šoli.
https://safe.si/video-predavanja/varno-delo-internetom-za-ucitelje-webinar


Infosek 2019

Naš strokovni direktor doc. dr. Benjamin Lesjak se je na dogodku predstavil tudi kot predavatelj z naslovom predavanja: Najpogostejši primeri kršitev varstva osebnih podatkov v malih in srednjih podjetjih.

 

Zanimiva predavanja, od informacijske pooblaščenke Republike Slovenije Mojce Prelesnik, do mednarodno priznanih avtoritet na področju računalniške varnosti, kot je Mikko Hyppönen iz podjetja F-SECURE.                      

DATAINFO.SI ponosni zlati sponzor največjega 3 dnevnega dogodka na področju informacijske varnosti INFOSEK konference v Novi Gorici.

Intervju v Večeru z Dr. Benjaminom Lesjakom

Spletne zlorabe in nevarnosti: neverjetno je, kako brezmejna je človeška neumnost. Čuvajte vaše otroke!

Ste na svojem odprtem facebook profilu pravkar objavili srčkano fotografijo svojega otroka? Pedofili na spletu prežijo prav na to. O spletnih zlorabah in drugih spletnih nevarnostih smo se pogovarjali z dr. Benjaminom Lesjakom, strokovnjakom za pravna vprašanja s področja informatike.

Povezava do vecer.com