Skladnost z NIS 2 (Direktiva o ukrepih za visoko skupno raven kibernetske varnosti v Uniji)

Kaj nam prinaša NIS 2 direktiva o kibernetski varnosti in kako se nanjo ustrezno pripraviti?

Spletni seminar v živo

DATAINFO ikona - celovite rešitve za varstvo osebnih podatkov.

Direktiva NIS 2 (Network and Information Systems), ki je bila uvedena leta 2020 in je začela veljati 16. januarja 2023, je nadaljevanje in razširitev prejšnje direktive EU o kibernetski varnosti NIS. Cilj direktive NIS 2 je povečati varnost omrežnih in informacijskih sistemov v EU z zahtevo, da upravljavci kritične infrastrukture in bistvenih storitev izvajajo ustrezne varnostne ukrepe in o vseh incidentih poročajo ustreznim organom.

Glavne novosti NIS2:

Razširitev nabora zavezancev
NIS 2 razširja število zavezanih subjektov na 11 sektorjev, ki so opredeljeni kot bistveni subjekti, in sedem sektorjev, ki so opredeljeni kot pomembni subjekti. 
Strožje zahteve
NIS 2 uvaja nove organizacijske zahteve, ki vključujejo zmanjšanje kibernetskih tveganj, odgovornost vodstva, obveznosti poročanja o varnostnih incidentih ter načrtovanje neprekinjenega poslovanja v primeru kibernetskih napadov, s ciljem okrepiti odpornost Evrope proti kibernetskim grožnjam.
Hujše posledice za kršitve
Pomembna novost so tudi kazni za opustitev dolžnega ravnanja pri zagotavljanju informacijske varnosti. Če zaradi tega pride do varnostnega incidenta, ki je ogrozi delovanje dela družbe, je za velika podjetja predpisana kazen deset milijonov evrov, za srednja sedem – oziroma znaten delež njihovih letnih prihodkov. Plača se znesek, ki je višji. Poleg visokih denarnih kazni lahko neskladnost s standardom NIS 2 povzroči tudi pravne posledice za vodstvo organizacije.

Na seminarju boste izvedeli:

Seminar je namenjen predvsem:

Predavatelji:

Datainfo ekipa strokovnjakov, Miroslav Ekart.

Miroslav Ekart, univ. dipl. prav.

Miroslav Ekart je univ. dipl. pravnik z opravljenim državnim pravniškim izpitom in pooblaščena oseba za varstvo podatkov. Je tudi vodilni presojevalec (Lead Risk Manager) po standardu ISO 27005 (Information Security Risk Management). Dolga leta je deloval na vodilnih mestih v zavarovalništvu. Poleg prava, informatike je pokrival tudi področje prodaje. Pridobil je certifikat Buerau Veritas za DPO.

Vladimir Ban

Vladimir Ban je Vodja varnostno operativnega centra na A1 Slovenija. Na področju varnosti je sodeloval v različnih vlogah – bodisi kot svetovalec na temo varnostnih vprašanj, bodisi kot implementator kompleksnih varnostnih rešitev. V zadnjem obdobju se je usmeril predvsem na področje odkrivanja tehničnih varnostnih ranljivosti ter izzivov zaznavanja morebitnih zlorab informacijskega sistema. Neposredno je sodeloval pri več kot 80 varnostnih pregledih različnih informacijskih sistmov, podjetij in aplikacij. Zelo dobro razume in pozna celovit pristop k zagotavljanju varnosti ter pravočasnega zaznavanja zlorab.

DNI
UR
MINUT
SEKUND

KOTIZACIJA

POPUSTI

POMEMBNO OBVESTILO

PLAČILO

Kotizacijo nakažite na transakcijski račun pri Delavski hranilnici d.d.

TRR: SI56 6100 0001 9136 507
SKLIC: 00 501010-2022, oziroma po prejetem predračunu.

DATAINFO ikona - celovite rešitve za varstvo osebnih podatkov.

PRIJAVNI OBRAZEC

Prijava

Za vse dodatne informacije in prijavo nas lahko tudi pokličete na telefonsko številko: 02 620 43 00 ali nam pišete na seminar@datainfo.si

* Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo v elektronskem sporočilu. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.
=
DATAINFO ikona - celovite rešitve za varstvo osebnih podatkov.
NASLOV PODJETJA

Tržaška cesta 85, 2000 SI - Maribor

DATAINFO ikona - celovite rešitve za varstvo osebnih podatkov.
ELEKTRONSKA POŠTA

info@datainfo.si

DATAINFO ikona - celovite rešitve za varstvo osebnih podatkov.
TELEFONSKA ŠTEVILKA

(02) 620 43 00