brezplačNI SPLETNI SEMINAR:

AKT O DIGITALNIH STORITVAH (dsa) KAJ MORATE NAREDITI? Datum: 20.6.2024

Kaj prinaša DSA?

Dne 13. 4. 2024 je začel veljati Zakon o izvajanju Uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev (ZIUETDS), ki je v slovenski pravni red prenesel še zadnje podrobnosti akta o digitalnih storitvah (DSA – Digital Services Act).

 

 

Cilj Akta o digitalnih storitev je varnejše spletno okolje in boj proti nezakonitim vsebinam. Zahteva se učinkovita zaščita temeljnih pravic posameznikov ter potrošnikov. Uporablja se za vse posredniške storitve (ponudnike gostovanja, spletne tržnice, spletne platforme, …).

Kazni, ki jih morate poznati:

Seminar je namenjen predvsem:

– direktorjem in vodjem v zasebnem in javnem sektorju,
– vodjem oddelka za informatiko,
– podjetnikom in službam za marketing,
– vodjem pravne službe,
– vodjem kadrovske službe,
– vodjem izobraževalnega programa,
– organizacijam, ki zagotavljajo posredniške storitve, …

Prijavni obrazec

* Svojo privolitev lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo v elektronskem sporočilu. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem.
=
nina400

Predavateljica

Nina Gradišnik, mag. prav. 
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO)

Nina Gradišnik je magistrica prava in izkušena pooblaščena oseba za varstvo osebnih
podatkov (DPO). Skrbi za 50 naročnikov iz tega področja. Je tudi certificirana predavateljica (certified trainer) za usposabljanje novih DPOjev. V letošnjem letu je nadgradila znanje iz področja informacijske varnosti s pridobitvijo certifikata PECB ISO/IEC 27001 Lead Implementer. V okviru projekta Centra za varnejši internet (SAFE.SI) predava otrokom, mladostnikom, staršem in učiteljem o varni rabi interneta in zasebnosti na spletu.

Za vse dodatne informacije in prijavo nas pokličete na telefonsko številko: 02 620 43 00 ali nam pišete na seminar@datainfo.si