4. letni seminar DATAINFO.SI

Varstvo osebnih podatkov v praksi in ugotovitve iz 40 inšpekcijskih postopkov varstva osebnih podatkov

Torek 13. oktober 2020 ob 9:00

Zaradi uvedenih omejitev bo organiziran spletni seminar

Na letošnjem izobraževanju DATAINFO.SI bomo izpostavili:

 •  ključne ugotovitve iz 40 postopkov Informacijskega pooblaščenca RS od uveljavitve GDPR,
 • primere zlorab osebnih podatkov, ki se dogajajo pri vsakodnevni uporabi računalnikov, telefonov in ostale opreme,
 • najnovejšo prakso s področja delovno pravnega urejanja varstva osebnih podatkov,
 • področja informacijske varnosti s primeri iz zdravstva in
 • smernice razvoja in kaj nas čaka v prihodnosti

Med seminarjem in na okrogli mizi bodo predavatelji odgovarjali na vprašanja udeležencev. Vprašanja nam lahko pošljete tudi vnaprej na: info@datainfo.si.

Seminar boste lahko spremljali preko spletnega seminarja.

Program

8:30 – 9:00 Registracija

9:00 – 9:10 Pozdrav

9:10 – 10:00 Zagotavljanje informacijske varnosti in varstva osebnih podatkov s primeri iz zdravstva – Mag. Matjaž Drev, nekdanji državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

10:00 – 10:20 Primeri iz prakse delovno pravnega področja v povezavi z osebnimi podatki – izr. prof. dr. Elizabeta Zirnstein, Univerza na Primorskem Fakulteta za management

10:20 – 10:40 Zadnji trendi in smer razvoja varstva osebnih podatkov v Nemčiji – Miroslav Ekart, DATAINFO.SI, d.o.o.

10:40 – 11:00 Odmor

11:00 – 12:00 Smo na spletu bolj ranljivi, kot v našem fizičnem življenju? – Maja Vreča, Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (ARNES)

12:00 – 13:00 Okrogla miza predavateljev in vprašanja udeležencev

Program bo povezoval dr. Benjamin Lesjak, DATAINFO.SI, d.o.o.

Sodelujoči

Mag. Matjaž Drev je nekdanji državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu. Kot strokovnjak za varnost osebnih podatkov pri uporabi informacijske tehnologije je zaposlen v Centru za informatiko v zdravstvu pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Trenutno sodeluje pri varnostnih zahtevah projekta e-zdravje, sicer pa njegove izkušnje in znanje obsegajo vsa področja varstva osebnih podatkov.

V svojem prispevku bo izpostavil ključna izhodišča za zagotavljanje informacijske varnosti in varstva osebnih podatkov v zdravstvu. Pri tem bo predstavil tudi svoje izkušnje, ki jih je pridobil v inšpekcijskih postopkih pri Informacijskem pooblaščencu. Opozoril bo na ključne pomanjkljivosti, ki jih je opažal pri izpolnjevanju zahtev, ki jih pravnim osebam nalaga zakonodaja na področju varstva osebnih podatkov.

Dr. Elizabeta Zirnstein je izredna profesorica na Fakulteti za management, Univerza na Primorskem, Slovenija. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je tudi magistrirala in doktorirala iz pravnih znanosti. Študirala je tudi na Univerzi v Cambridgu, kjer je opravila specializacijo iz evropskega prava. Raziskovalno delo opravlja na različnih pravnih področjih, predvsem na področju prava intelektualne lastnine, gospodarskega prava in delovnega prava s posebnim poudarkom na inovativnosti v delovnem razmerju. Elizabeta Zirnstein je avtorica pomembnih učbenikov, člankov, raziskovalnih poročil in monografij.

Predstavila bo izbrane najnovejše primere iz delovnopravnega področja, ki vključuje varstvo osebnih podatkov, kot je npr. beleženjem prisotnosti v času dela od doma, izvajanje videokonferenc …

Maja Vreča je strokovnjakinja na Akademski in raziskovalni mreži Slovenije – Arnes in sodelavka Centra za varnejši internet SAFE.SI. Redno izvaja predavanja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij za strokovne delavce, profesorje, visokošolske učitelje, študente, dijake ter učence in pripravlja tematske prispevke za različne medije. V zadnjih letih se veliko posveča vsebinskim pripravam in vodenju rednih izvedb množičnega brezplačnega spletnega tečaja varne rabe interneta in naprav (MOST-V oziroma MOOC-V) . V letošnjem letu je pripravila tudi tečaj o varni rabi interneta in naprav za učence druge in tretje triade OŠ (MOST-VO).

Miroslav Ekart, univ. dipl. prav. z opravljenim državnim pravniškim izpitom. Je pooblaščena oseba za varstvo podatkov v DATAINFO.SI. Dolga leta je deloval na vodilnih mestih v zavarovalništvu. Bil je tudi direktor Bisnode Srbija. Poleg prava ima veliko izkušenj iz vodenjem prodaje in marketinga, pokrival pa je tudi vodenje IT. Pridobil je certifikat Buerau Veritas za DPO.

V prispevku bo predstavil spoznanja, ki jih prenaša iz analize nemške prakse informacijskih pooblaščencev in …

Komu je namenjeno izobraževanje?

Seminar priporočamo:

 • direktorjem in vodjem v zasebnem sektorju,
 • direktorjem in vodjem v javnem sektorju,
 • pooblaščenim osebam za varstvo podatkov v zasebnem in javnem sektorju,
 • podjetnikom,
 • službam za marketing,
 • vodjem pravnih in kadrovskih služb,
 • vsem, ki se srečujejo z obdelavo osebnih podatkov.

Kotizacija

 • Kotizacija za spremljanje seminarja preko spleta (spletni seminar) znaša 120,00 EUR.

Popusti

 • 20% popust za drugega in naslednje udeležence iz istega podjetja.
 • 20% popust za zgodnje prijave in vplačilo do 21.9.2020.
 • Brezplačno za prvega udeleženca oziroma 50% popust za drugega in naslednje udeležence organizacije, v kateri je DATAINFO.SI pooblaščena oseba za varstvo podatkov (DPO).

Cene so brez DDV.

Vsi udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.

Plačilo

Kotizacijo nakažite na transakcijski račun pri Delavski hranilnici d.d.: SI56 6100 0001 9136 507, sklic na 00 501010-2020, oziroma po prejetem predračunu.

Informacije

Za vse dodatne informacije in prijavo nas lahko tudi pokličete na telefonsko številko: 02 620 43 00 ali nam pišete na seminar@datainfo.si.